3 criterii cu ajutorul carora se alege parchetul dublu stratificat

Posted by

Parchetul dublu stratificat este cea mai buna alegere in materie de parchet, acest lucru datorandu-se avantajelor pe care le ofera acest tip de parchet. Durata de viata, izolarea termica sau intretinerea extrem de simpla sunt doar 3 dintre cele mai importante avantaje oferite de catre parchetul dublu stratificat. Atunci cand eu am achizitionat parchet dublu stratificat am tinut cont de urmatoarele 3 criterii:

  1. Materialul din care este confectionat parchetul dublu stratificat este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie avute in vedere in momentul achizitionarii unui parchet. Avand in vedere ca acest aspect influenteaza durata de viata a parchetului nu trebuie ignorat sub nici o forma acest aspect. Frasin, stejar sau nuc sunt 3 dintre cele mai populare materiale din care se confectioneaza parchetul dublu stratificat. Eu am ales sa achizitionez un parchet dublu stratificat confectionat din stejar si anume stejar michelangelo tamarindo.
  2. Un alt aspect de care eu am tinut cont atunci cand am achizitionat parchet dublu stratificat a fost grosimea acestuia. La fel ca si in cazul materialului din care acesta este confectionat si atunci cand vine vorba despre grosimea parchetului exista mai multe variante din care putem alege. Pentru ca eu mi-am dorit un parchet dublu stratificat rezistent dar si care sa ofere o izolare termica foarte buna am ales sa achizitionez un parchet dublu stratificat cu o grosime de 12 mm.
  3. Nuanta parchetului dublu stratificat este din punctul meu de vedere un alt criteriu foarte important de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam parchet. Sau, cel putin eu am tinut cont si de acest aspect. Nuanta parchetului influenteaza modul in care arata o incapere si ajuta la crearea unei anumite atmosfere. Avand in vedere aceste lucruri nu ignora acest aspect in momentul in care trebuie sa alegi ce tip de parchet sa achizitionezi.

In concluzie parchetul dublu stratificat trebuie ales in functie de anumite criterii, 3 dintre acestea fiind prezentate in cadrul acestui articol. In cazul in care faci aceasta achizitie la intamplare risti sa achizitionezi un parchet de care sa nu fii multumit ceea ce inseamna ca este o achizitie inutila din punct de vedere financiar.