3 lucruri pe care nu stiai ca le poti face pe Steam

Posted by

Steam este probabil cea mai mare platforma de distributie digitala a jocurilor video pentru Windows, Linux și Mac dezvoltată de Valve Corporation.

In 2013 Steam ajungea la peste 65 de milioane de utilizatori, dar sunt cateva functii integrate in sistem pe care multi utilizatori cred ca nu le stiu:

1. Mutarea jocurilor intre hard drivere

Una dintre cele mai noi functii adaugate de Steam este posibilitatea mutarii jocurilor intre hard drivere.

Pentru a realiza acest lucru trebuie sa creezi un folder secundar jocurilor tale din Steam, daca esti in Steam cand faci aceasta operatiune, du-te in sectiunea “Settings -> Downloads -> Steam Library Folders,” si in noua fereastra deschisa, “Add Library Folder.” Odata finalizate aceste actiuni, acceseaza biblioteca de jocuri, apasa click dreapta pe jocul care vrei sa il muti, apoi du-te in sectiunea “Properties -> Local Files -> Move Install Folder.”

2. Partajarea jocurilor cu alte persoane

O alta functie interesanta si putin cunoscuta este „Steam Family Sharing” care permite utilizatorului sa joace jocuri din biblioteca unui prieten, dar acest lucru nu se poate realiza atata timp cat acel prieten se joaca si el un joc din biblioteca.

Pentru efectuarea acestei operatiuni, acea persoana care vrea sa te lase in biblioteca sa, trebuie sa se autentifice in Steam de pe calculatorul tau. Odata realizat acest pas, tot ce mai trebuie sa faci este sa te duci in sectiunea “Settings -> Family,” apoi sa bifezi caseta numita “Authorize Library Sharing on this computer”. Mai jos vei gasii inca o caseta aflata langa numele persoanei care vrea sa partajeze jocurile cu tine, bifeaz-o si pe aceea, apoi click pe „OK” si gata, acum poti accesa jocurile persoanei respective.

3. Stream-ing pe un alt device

Daca ai un desktop greu de miscat din loc si iti doresti sa joci jocurile favorite intr-un mediu mai aerisit, cum ar fi de pe o canapea, poti face acest lucru printr-un stream pe un laptop, iar apoi sa conectezi laptop-ul la un televizor.
Dar oare cum faci stream pe un alt device, in cazul nostru un laptop?
Raspunsul este simplu.
Cat timp esti conectat in Steam, acceseaza sectiunea “Settings -> In-Home Streaming,” si bifeaza caseta “Enable streaming”, apoi autentifica-te in Steam de pe laptop, cat timp esti logat si pe desktop, selecteaza jocul pe care doresti sa il joci si alege optiunea de a face stream.