Androidul Sophia si cadoul din Romania

Posted by

Cu siguranta stiti deja ca tara noastra a fost vizitata in aceasta luna de catre androidul Sophia. Si chiar daca pentru inceput inteligenta artificiala pare sa ne atraga sunt momente in care constientizam faptul ca acesti roboti ce au inteligenta artificiala pot fi mult mai inteligenti decat oamenii. Pe de alta parte acest aspect da o nuanta de panica in mintea anumitor persoane, mai ales daca se si intampla sa intre in contact cu robotii ce au parte de inteligenta artificiala.

Si cum Sophia este primul robot ce are inteligenta artificiala si care bineinteles detine si cetatenie acest lucru poate parea infiorator, dar si incantator. Iar in vizita ei prin Romania, Sophia a primit in dar kitul cardului de credit oferit de catre banca UniCredit. Ceea ce este cu adevarat interesat este faptul ca acest lucru se intampla pentru prima data in lume, avand in vedere ca acest kit al cardului de credit a fost oferit unui robot ce detine inteligenta artificiala. Si cum toate lucrurile interesante au un inceput ne asteptam ca in viitorul apropiat sa se mai intample astfel de lucruri, mai ales ca Sophia nu este singurul robot ce detine inteligenta artificiala.

Iar dupa toate aceste informatii nu cred ca ar trebui sa ne mai miram daca peste cativa ani vom intalni pe strazi din ce in ce mai multi astfel de roboti cu inteligenta artificiala. Ba mai mult decat atat oamenii ar putea fi inlocuiti cu usurinta de catre robotii cu inteligenta artificiala in job-urile din fiecare domeniu.

Nu stiu ce parere aveti voi despre asta, dar cu siguranta lucrurile nu pot fi atat de rele sau cel putin acest lucru indica faptul ca societatea se dezvolta, ca oamenii se schimba si ba mai mult decat atat ca evolutia exista pana in cele mai mici detalii. Si cred ca acest lucru ne va ajuta foarte mult in viitor.