internetul lucrurilor

Care va fi viitorul dispozitivelor din casa, dar si automobilelor?

Posted by

Se pare ca unul dintre proiectele indraznete ce include Internetul Lucrurilor este legat de cei de la VISA si IBM. Mai exact acestia vor sa implementeze un program prin care poti face plati cu orice dispozitiv din casa ta ce este conectat la internet. De fapt, ideea acestora este de a transforma obiectele din casa in obiecte prin care poti face plati, mai exact vorbim despre obiecte precum: inele, ceasuri, aparatura electrocasnica si de ce nu masini.

Se pot efectua plati sigure cu ajutorul liniei de produse Visa Token Service. Acestea sunt sigure, intrucat au parte de o noua tehnologie de securitate, ce inlocuieste informatiile de pe card cu un identificator digital unic, prin intermediul platformei Watson IoT de la IBM.

Implementarea acestui program pentru masini poate fi de un real folos, mai ales ca vei fi avertizat cand expira certificatul sau perioada de garantie sau atunci cand trebuie sa inlocuiesti anumite piese. Pe baza acestor date orice conducator auto poate apasa pe un buton si comanda piesele necesare pentru masina sau mai mult decat atat poate face o programare la service-ul lui preferat.

Un alt lucru impresionant ar putea fi acela ca poti plati factura de combustibil chiar din masina, fara sa mai fi nevoit sa mai faci si altceva. Se pare ca in viitorul apropiat aceasta platforma si program va fi implementat la numerosi clienti pentru a putea testa, dar si pentru a descoperi nevoile clientilor pentru a le solutiona.

Si asa cum spuneam si mai devreme toate lucrurile importante se vor realiza numai cu ajutorul si pe baza internetului cum si era de asteptat pentru o lume dezvoltata.