Ce ne-am face fara cafea?

Posted by

Nu stiu cum incepe pentru voi o zi buna si energica, dar pentru mine ziua este buna in momentul in care imi consum linistita cafeaua. La prima vedere acest mic ritual nu este mare lucru, doar ca fara el lumea mea ar fi data peste cap si pana una alta nu imi pot permite sa-mi las treburile importante pe alta data. Energia pe care mi-o ofera cafeaua uneori chiar face minuni, mai ales dupa ce ai avut parte de o zi grea si aglomerata la birou. Insa nu doar pentru putina energie consum cafeaua, ci si pentru gustul bun cu care imi invaluie simturile.

Mai mult de atat treaba devine destul de seriaosa in momentul in care realizezi ca nu mai ai prin preajma ta capsule lavazza din care sa obtii cafeaua mult dorita. Iar aste o povestesc din proprie experienta, caci stiu cum este sa ramai fara cafea dimineata si sa ai o stare de parca nu ai dormit cateva zile in sir. Cu toate ca mi-am zis ca nu-i mare scofala, uite ca am ajuns in situatia in care eram mai, mai sa-mi plang de mila pentru ca nu m-am putut bucura de o amarata de ceasca de cafea.

Deageaba ai cea mai inteligenta casa, daca uneori uiti sa te aprovizionezi cu ceea ce este necesar intr-o locuinta smart. Credeam ca va fi mult mai usor sa traiesc intr-o locuinta unde totul se rezolva printr-o simpla comanda pe telefon, dar se pare ca lucrurile nu sunt exact asa cum m-as fi asteptat eu. Pana la urma, cateodata este necesar sa ne amintim si ceea ce mai avem de facut cu propriile noastre maine, in loc sa lenevim pe ici pe colo.

Si pentru ca am spus cat de greu mi-a fost in acea dimineata fara obisnuita mea ceasca de cafea, in acest moment am ajuns sa ma bucur de una. Si fie ca sunt la birou, fie ca sunt acasa sau prin oras cu oamenii importanti pentru mine, cafeaua este nelipsita in viata mea. Stiu ca unii ar spune ca prea multa cafea nu face bine la organism, dar eu m-am invatat sa consum cafeaua cu moderatie.

In acest fel ma pot bucura de cel mai intens gust de cafea cel putin o data pe zi. Bineinteles ca tot la parerea mea raman – cea mai buna cafea este cea de dimineata, indiferent de cine ce ar spune. M-am obisnuit asa si nu prea este posibil sa imi schimb comportamentul prea curand. In plus imi place foarte  mult cafeaua si nu am gasit nici un motiv potrivit pentru a ma face sa renunt la ea.

Cel putin e mult mai usor sa iesi din casa la o cafea, decat sa stii ca iesi din casa doar pentru a rezolva anumite treburi si probleme. Pana la urma fiecare isi traseaza prioritatile in functie de ceea ce ii face placere si ce nu, iar pentru mine, consumul de cafea e si un motiv bun pentru a socializa cu oamenii din jurul meu. Cel putin la o cafea gasesc cuvintele mai usor pentru a conversa.