Cum poate ajuta IoT-ul soferii inteligenti?

Posted by

Pentru a avea o viata sigura ai nevoie de cateva elemente prin care sa fii perfect constient de acest lucru. Fie ca vorbim de masina personala, de locuinta sau de sanatatea noastra si a celor dragi  pe toti vrem sa ii stim in siguranta. De aceea apelam in nenumarate randuri la diferite asigurari.

Ideal ar fi sa stii ca precautia este cea mai buna resursa pe care o poti avea. Iar in privinta automobilului tau ai putea de asemenea sa il asiguri, caci nu se stie niciodata cand vei avea nevoie sa il repari sau sa acoperi daunele unui accident. Insa trebuie sa recunoastem ca aceste asigurari nu mai sunt necesare in cazul unui accident mortal si nici nu te scutesc de timpul pierdut pentru reparatiile masinii.

Si chiar daca ai asigurare nu intotdeauna beneficiezi de ea, caci societatile de asigurare sunt la curent cu tot ceea ce faci tu legat de modul in care conduci. Si s-ar putea (daca vei conduce haotic) ca banii din asigurare sa nu mai ajunga la tine. Unul dintre lucrurile bune cu care te poate ajuta IoT-ul poate fi reprezentat de montarea unei camere video, sau si mai mult decat atat a unei cutii negre ca in cazul aparatelor de zbor.

Este indicat sa luati in considerare acest aspect si sa achizitionati un echipament inteligent ce poate reda imaginile intr-o stare calitativa buna. Si de asemenea sa poata inregistra ceea ce se intampla in fata masini voastre, in masina, cat si in spatele masinii. Ba mai mult decat atat ar fi ideal daca s-ar putea inregistra si in timp ce masina stationeaza.

Astfel va veti putea dovedi nevinovatia si veti putea primi o prima de asigurare mai mare. In mare parte IoT-ul isi pune amprenta si in acest domeniu, prin intermediul camerelor de supravegheat inteligente, ce bineinteles sunt in folosul oamenilor si diverselor situatii in care acestia se afla.