Cum sa alegem cartile pentru copii

Posted by

A alege carti pentru copii reprezinta, uneori, un proces putin mai dificil decat am crede pentru ca nu toti iubesc aceleasi carti. Insa, daca ne ghidam dupa anumite criterii, vom avea toate sansele de a achizitiona cartile potrivite. Iata cateva lucruri esentiale de luat in considerare atunci cand achizitionam carti copii:

Bebelusii si copiii de pana la 2 ani.

La aceasta varsta, copiii sunt atrasi de culori vii si imagini ce arata obiecte reprezentate in linii simple. Chiar daca sunt foarte micuti, le puteti citi texte simple sau poezioare pentru ca acestia sunt foarte receptivi. Nu conteaza nici daca aceste carti copii sunt fara text, deoarece cei mici vor fi stimulati de imagini, atat vizual, cat si mental.

Copiii de la 2 ani pana la 5 ani.

Carti care descriu situatii si obiecte familiare sunt tipul de carti apreciate de copiii cu astfel de varste. De exemplu, la universenciclopedic.ro sunt titluri precum “Voi ramane cu tine mereu” sau “Ursuletul si fluturii”, care vor fi mai mult decat ideale pentru un copilas cu varsta prescolara. Ei sunt capabili sa asculte texte mult mai complexe si le vor intelege la un altfel de nivel. In plus, ei sunt destul de mari pentru a-si imagina, mult mai bine, situatiile din carti.

Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani.

Deja cei mici incep sa invete sa citeasca. Pentru a-i determina sa citeasca si pentru a citi alaturi de ei, alegeti carti cu imagini precum si povesti si personaje bine definite. Ar fi ideal sa alegeti povesti cunoscute deja de ei, cum ar fi “Frumoasa si bestia” sau “Mica sirena”, de asemenea disponibile pe site-ul universenciclopedic.ro. De la an la an, cei mici vor fi in stare sa citeasca povesti din ce in ce mai complexe, cu un vocabular familiar, dar si cuvinte ce vor fi adevarate provocari pentru ei si pe care va trebui sa le explicati. De asemenea, cartile ce nu sunt povesti, de tipul “Pui de animale uimitori”, cu informatii despre lume si cultura generala, ii vor incuraja pe cei mici sa citeasca despre subiecte de interes.

• Copiii cu varsta mai mare de 7 ani.

De acum, cei mici au personalitatea lor si isi vor alege singuri cartile preferate. Le puteti arata cartile disponibile, pentru varsta lor, de pe universenciclopedic.ro pentru a alege ceea ce le place cel mai mult.

Urmand acesti pasi simpli si universenciclopedic.ro, nu veti da gres atunci cand veti achizitiona cartile pentru copii.