Cum te poate ajuta inteligenta artificiala?

Posted by

Ma gandeam ca astazi sa scriu ceva util despre inteligenta artificiala, dar mi-am dat seama ca uneori lucrurile pe care eu as vrea sa le scriu pot deveni complicate pentru anumite persoane. Sunt constienta ca multe dintre informatiile pe care le aduc aici sunt importante pentru un anumit tip de oamenii. De obicei sunt interesati de aceste lucruri cei care lucreaza deja in IT, dar si cativa pasionati.

Si am amintit de inteligenta artificiala, deoarece in aceasta dimineata am dat din intamplare de un scurt filmulet cu privire la ceea ce inseamna inteligenta artificiala si cum poate face fata atacurilor cibernetice. Cu siguranta sunt persoane care isi doresc o viata mult mai simpla si mai usoara, mai ales daca aici amintim putin cate putin despre acele produse inteligente pe care le poti avea intr-o casa smart.

Pe de alta parte, cand vorbim despre lucruri inteligente trebuie sa ne luam si masuri de siguranta, mai ales ca riscul este din ce in ce mai mare in prezent. Habar nu am ce se va intampla daca cineva ar reusi sa intoarca toata aceasta tehnologie impotriva noastra. De fapt sunt constienta de ceea ce se poate intampla, dar nu cred ca as putea masura si estima acesta problema la adevarata ei valoare. Cu atat mai mult ce e foarte usor sa distrugi decat sa ivestesti si sa creezi ceva.

Si desi au fost momente in care eram ingrozita si-mi spuneam in sineam mea ca toti acesti roboti ne vor face mai mult rau decat bine intr-o buna zi. Recunosc intr-o oarecare masura mie imi este teama de ceea ce inseamna tehnologie, mai ales ca in ultima perioada toata aceasta inteligenta artificiala pare de neoprit in dezvoltarea ei. Si pana una alta cred ca ar fi mult mai interesant daca ai urmari si tu clipul pe care eu l-am urmarit. O sa gasesti lucruri interesante, chiar daca acea conferinta a avut loc in urma cu un an.