De ce sa vizitezi Caminito del Rey

Una din cele mai frumoase calatorii pe care le-am facut a fost in Spania, alaturi de agentia Oxigentour. Au existat in cadrul calatoriei numeroase excursii. Am vizitat atractii precum Costa del Sol, muntii Sierra Nevada, Gibraltarul si frumosul oras Sevilia. Insa din toate aceste excursii Caminito del Rey m-a impresionat cel mai mult.

Caminito del Rey, cunoscut ca si drumul regelui, a fost construit intre 1901 si 1905 si a fost folosit pentru a transporta persoane si produse. Inaugurarea drumului nu s-a facut insa pana in 1920, cand a fost deschis, oficiala de catre regele Alfonso al XIII-lea. Acesta a mers pe toata lungime drumului si astfel a primit si numele care l-a consacrat. De atunci, acest drum a devenit una din minunile Spaniei.

Caminito del Rey trece prin stramtoarea El Choroo, un loc minunat, cu pereti stancosi uriasi ce au o inaltime de 400 m si 3 km lungime. Apele repezi de aici au dat posibilitatea dezvoltarii energiei hidroelectrice la acea vreme, ceea ce inseamna ceva revolutionar. Insa, adevarata atractie a fost “podeaua” de beton, El Caminito del Rey.

Structura originala se spune ca a fost construita de marinari, care se urcau folosind franghii, lucrand in timp ce erau suspendati. Din surse neconfirmate, se mai spune ca prizonierii condamnati la moarte erau pusi la munca, avand sarcini si mai grele si periculoase. Drumul a fost construit folosindu-se ciment si nisip, iar totul era tinut la un loc cu intarituri din metal. A fost inchis in anii 2000 dupa ce cativa oameni au cazut de pe acest drum. Asta i-a adus insa si mai mult faima, in special pentru iubitorii de adrenalina si impatimitii de catarari din intreaga lume, fiind considerat de multi cel mai periculos drum din lume. In 2015 Caminito del Rey a fost redeschis, fiind renovat si adaugandu-se plase de siguranta. Acum este un loc unde numai exista pericol si poate vizitat in orice perioada a anului.

Noul Caminito del Rey este la fel de spectaculos, iar acum te poti bucura de privelistea stramtoarei pe o distanta de 7.7 km. Intreaga calatorie dureaza cam 4 ore. Desigur, din cauza inaltimii, nu este indicat persoanelor care sufera de vertigo sau alte probleme. La intrare vei primi o casca speciala pe care, pentru propria siguranta, trebuie sa o porti tot timpul. Pe acest drum nu exista toalete, asa ca ar fi bine sa te duci la baie inainte. De asemenea, trebuie sa iti iei apa sau mancare cu tine pentru ca nu vei avea de unde sa cumperi. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca cei mici trebuie sa fie mereu insotiti si copiii sub 8 ani nu au voie pe pod. Atunci cand este vant puternic, accesul pe pod va fi oprit. Drumetia va incepe din partea de nord a podului si te vei indrepta catre sud.

Caminito del Rey este o adevarata aventura si nu trebuie sa te cateri pe stanci pentru a trai adrenalina la maxim. Cu Oxigentour vei avea parte de aceasta experienta si de multe alte surprize in frumoasa si insorita Spanie.