DeviceHub

DeviceHub.net castiga faza 1 a proiectului in cadrul programului Orizont 2020 si urmeaza cursa pentru finantare de 2,5 milioane Euro

Posted by

Proiectul start-up-ului DeviceHub.net se afla printre cei 6% ce au accesat prima faza. In mare, DeviceHub.net este un jucator regional pe piata de IoT, si care a accesat prima faza a proiectului in cadrul apelului Orizont 2020 (acesta este cel mai mare program de finantare pentru cercetare si inovare din cadrul Uniunii Europene si oferind grant-uri proiectelor inaintate de IMM-uri din tarile comunitare si partenere).

DeviceHub.net ofera solutii integrate cloud de conectare, acces si monitorizare in timp real pentru companii, in regiunea centrala si est europeana. Pe de alta parte proiectul pentru care cei de la DeviceHub. net au aplicat  ofera 50.000 euro pentru pregatirea documentatiei si dezvoltare de produs pentru faza a doua, unde vor concura pentru o finantare de pana la 2,5 milioane euro.

Programul Orizont 2020 este dotat cu fonduri totale de peste 80 miliarde euro in intervalul 2014 – 2020. Proiectul Device-Hub.net intitulat “Urmatoarea Generatie de Conectivitate IoT (Internet of Things)”, a primit recenzii pozitive din partea comisei, fiind o platforma scalabila ce ofera companiilor si dezvoltatorilor de produse, posibilitatea de a conecta si controla pe internet orice dispozitiv, echipament sau senzor.

Tehnologia IoT (Internet of Things) prezentata de DeviceHub.net revoluționeaza modul in care ne raportam la Internet of Things. De altfel platforma de aplicatii IoT DeviceHub.net ofera posibilitatea crearii de solutii si aplicatii IoT sigure, customizabile ce pot fi rulate centralizat sau descentralizat, atat “on premise” cat si pe servere traditionale, sau platforme cloud elastice precum Google sau Amazon.

DeviceHub.net este o platforma ce ofera integratorilor posibilitatea de a insera componente si functionalitati logice specifice, de a adauga noi protocoale de comunicatie fie proprietare, fie open source. Prin urmare, in contextul de Smart City, o municipalitate poate controla, administra, si planifica a infrastructura publica, utilitati si servicii, astfel orasele sunt mai eficient manageriate, intr-un mod care este mai prietenos cu mediul inconjurator.

DeviceHub.net sustine inovatia si promoveaza dezvoltarea mediului IoT, oferind o componenta open source, gratuita pana la o limita, unde atat companiile dar mai ales de universitatile, developerii si pasionatii de IoT, pot testa beneficiile acesteia.