NB-IoT

Dezvoltă mai rapid un business IoT în Europa cu programul WARP NB-IoT

Posted by

Asa cum poate stiti si voi deja se preconizeaza faptul ca baza IoT va creste cu aproximativ 15-20% anual in viitorul apropiat, iar Internetul Lucrurilor va avea un impact economic foarte mare in foarte scurt timp. De aceea hub:raum (incubatorul de start-up-uri al Deutsche Telekom) vrea sa duca comunicarea cu “lucrurile” la un alt nivel.

Si pentru a putea realiza acest obiectiv, hub:raum a lansat de curand programul de accelerare WARP NB-IoT, ce este dedicat tuturor start-up-urilor si companiilor aflate la inceput de drum ce se pot alatura unei retele unice NB-IoT si bineinteles pot imbunatati viata oamenilor, dar si comercializa proiecte in toata Europa.

Ce este si ce reprezinta NB-IoT?

NB-IoT este un standard de tehnologie radio tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) destinat dispozitivelor de tip Internet of Things. Toata aceasta tehnologie  este deschisa, nu depinde de nici o companie si functioneaza pe banda de frecvente licentiata care apartine operatorilor de telefonie mobila. Iar acest lucru asigura garantia si calitatea serviciilor.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale lui NB-IoT este acela ca asigura o durata mult mai mare de viata a bateriei, dar si o acoperire extinsa a semnalului in interiorul cladirilor. Pe de alta parte nu trebuie sa uitam nici de beneficii precum: numar mare de dispozitive intr-o singura celula, nivel ridicat de securitate si costuri reduse.

Iar printre exemple referitoare la aceste solutii se pot numara si optimizarea sistemelor de control a iluminatului stradal, locurile de parcare, gestionarea deseurilor, si bineinteles poate fi un nou mod de urmarire a bunurilor si a animalelor de companie. Ceea ce mai trebuie spus este faptul ca pentru acest tip de tehnologie nu exista limite.

WARP NB-IoT este sustinut de hub:raum, parte a ecosistemului Deutsche Telekom. Programul reprezinta o oportunitate pentru companii de a isi introduce sau dezvolta ideile din zona de NB-IoT, chiar daca acestea au folosit anterior alte solutii de putere redusa.

Deutsche Telekom va lansa NB-IoT in opt tari: Germania, Olanda, Grecia, Polonia, Ungaria, Austria, Slovacia si Croatia, astfel ca va fi o oportunitate pentru start-up-uri de a-si implementa solutiile pentru clienti aflati pe aceste piete.

WARP NB-IoT este un program dedicat start-up-urilor si companiilor aflate in dezvoltare, care au dezvoltat produse sau prototipuri functionale in diverse domenii precum orase inteligente, urmarire inteligenta, industrii inteligente, sanatate, agricultura sau proprietati “smart”. Formularul de aplicare este disponibil aici.

Termenul limita pentru depunerea cererii este pana la 17 iulie 2017.