Dezvoltarea tehnologiei si a robotilor umanoizi

Posted by

In urma cu ceva zile mi-am permis sa scriu pe Digipedia un articol putin mai neobinuit pentru tipul de site, ce ofera informatii despre ultimele modele de telefoane si dezvoltarea constanta a tehnologiei. Iar in acel articol am scris ceva despre noii roboti – politisti, care se pare ca in viitorul apropiat ne vor invada vietile.

Iar asta nu ar fi nimic, dar cand vine vorba de lucruri care se intampla relativ aproape de locul in care supravietuiesti, parca nota optimista a ceea ce se intampla dispare. Si pentru a va reaminti despre ce era vorba in acel articol m-am gandit sa rescriu aici pe scurt esentialul articolului.

In urma cu ceva zile s-a facut un anunt prin care s-a spus ca in Dubai se vor afla pe strada robotii – politisti pentru a veni in sprijinul tuturor cetatenilor. Scopul acestora fiind acela de a colecta taxe, de a da diverse informatii cetatenilor si prin urmare pentru a veni in sprijinul acestora.

Pro dezvoltarii tehnologiei

Cu totii suntem constienti ca dezvoltarea societatii in care traim este strict legata de dezvoltarea tehnologiei pe care o utilizam zi de zi. Iar acesta este un lucru foarte bun mai ales daca ne gandim la faptul ca dezvoltarea tehnologiei a dus la case smart si la o viata mult mai usoara a cetatenilor.

Iar despre acest subiect al caselor smart si ce implica acestea am tot scris intr-un articol acum ceva vreme, cand va povesteam despre necesitatea unei astfel de case smart. Pana la urma cel mai mare avantaj al acestei dezvoltari a tehnologiei o reprezinta faptul ca ne putem bucura de foarte multe lucruri intr-un timp foarte scurt.

Munca noastra devine mult mai usoara, iar sarcinile noastre mult mai usor de finalizat si intr-un mod cat mai eficient. Iar legat de aceasta chestiune cred ca ne putem pune cu totii de acord, indiferent ca suntem sa nu pasionati de tehnologie.

Contra dezvoltarii tehnologiei

Ar fi foarte usor sa spun ca acest lucru ne-a transformat si pe noi in niste robotei, dar nu ar fi foarte corect, caci oricat de rau s-ar parea ca ne-ar face tehnologia, tot ea este cea care ne ajuta in permanenta.

Poate ca nu este inca momentul potrivit sa vorbim despre o noua era a robotilor sau poate ca momentan trecerea de la ceva uman la robot este inca una ce mai uimeste si in acelasi timp poate soca populatia. Cu timpul probabil ca nu o sa ni se mai para chiar atat de ciudat aparitia unor roboti care sa ne semene pe strada.

Si nu ar fi corect sa blamam tehnologia, caci ar insemna sa ne blamam singuri. Poate ca uneori este mult prea rapida trecerea de la oameni la roboti si nu ne putem obisnui foarte usor, dar stiu ca intr-un timp relativ scurt vom avea parte de „o invazie” a robotilor in viata noastra.

Iar daca nu ati constientizat pana acum, ei sunt prezenti in viata noastra sub o forma sau alta, numai ca nu au forma sau imaginea noastra reflectata in corpurilor lor. Pot spune ca in ultima perioada am cautat mai multe lucruri despre acei roboti mult mai umani, ce uneori iti dau senzatia ca pot gandi singuri si ca aparent pot avea sentimente.

https://www.youtube.com/watch?v=huU9VLlVQFQ