Fotografii cu stil

Posted by

Exista fotografii cu stil, asa cum stilul unui mare scriitor este identificabil de catre cunoscatori in operele sale literare si o poza poate purta amprenta unui fotograf profesionist si fotografii banale, facute de amatori.

Exista un adevarat ceremonial care te introduce in randul fotografilor ce nu pot avea concurenta fiindca proiecteaza firescul in monumental. Numai fotografii alesi pot eterniza prezentul intr-o imagine fara cusur, o imagine care produce bucurie sufeltului si privirii, chiar daca nu-i cunoastem pe protagonist.

In stilul lui Razvan se pot identifica multe teme si motive, transformate in imagini. Tema favorita o reprezinta nunta vazuta ca o calatorie de initiere in doi. Soarele este motivul care se repeta demonstrand ca nu pot exista incredere si iubire fara cunoastere. Cei doi sunt surprinsi in cadrul natural ceea ce demonstreaza ca omul nu se poate separa de natura nici in momentele esentiale ale vietii. In clipe de mare bucurie, el se refugiaza in mijlocul florilor si ierbii din parc, in bratele padurilor, la poalele muntilor. Natura este esenta vietii, ea ocroteste iubirea, fiindca prin acest nobil sentiment se asigura perpetuarea umanitatii pe pamant. In spatele fiecarei poze, aparent nevinovate, se afla o intreaga filozofie de viata. Florile fine ale dantelei de pe rochia de mireasa devin vedetele fotografiei demonstrand ca in curand nu vor mai fi purtate, iar tanara trece la o alta etapa a vietii. Apusul soarelui marcheaza trecerea catre maturitate sentimentala si implinirea iubirii. Poarta, zidul, scarile marcheaza caminul celor doi, ea fiind responsabila de atmosfera din el, de aceea sta ganditoare rezemata de zid, incadrata de o fereastra, in fata unei porti.

Este pe punctul de a-si asuma responsabilitatile, din moment ce apusul soarelui marcheaza faptul ca jumatate din ceremonie s-a consumat si in curand incep responsabilitatile.

Oameii din jur sunt contaminati de fericirea celor doi. Toti oamenii surprinsi de Razvan Cotea in pozele sale sunt veseli, frumosi, li se citeste generozitatea pe chip, de aceea orice privitor isi da seama de faptul ca acest fotograf isi iubeste modelele, tocmai de aceea pozele sale sunt unice.

Cand iti iubesti modelul, faci tot ce este omeneste posibil sa ii transformi imaginea intr-o capodopera. Asa au facut si marii pictori cu modelele lor.

Toate pozele lui ar putea fi celebre prin modul in care simplitatea aparenta valorifica simbolistica mitica. In pozele sale magia il determina pe privitor sa creada ca oamenii din poze ii sunt apropiati, ca trebuie sa se bucure de fericirea lor. Cand eram copil, eram atat de egoista, incat nu doream sa vad toate pozele facute la o nunta la care am participat, ci numai imaginile in care apaream eu. Razvan Cotea pune atat de mult suflet in pozele pe care le face, incat le privesti cu toate ca nu cunosti pe nimeni din cei care au pozat, te uiti la ele pentru frumusetea lor.

Cotea Razvan este urias prin stilul personal pe care il recunosc in toate pozele sale, prin interesul pe care imaginile il starnesc asupra admiratorului strain, prin simbolistica plina de substanta.

Cheama-l la nunta, daca doresti fotografii cu stil!