O dupa amiaza placuta la soare, pe balcon

Desi nu am foarte mult timp liber la dispozitie, ca pentru o vacanta sau un concediu ceva mai prelungit, incerc sa ma descurc asa cum pot pentru a ma relaxa chiar si acasa. Asa ca in ultimii ani am incercat sa imi aranjez casa asa cum am considerat eu ca este mai bine pentru mine. Cel mai mult m-am concentrat pe living si pe balcon, care este in continuarea acestuia. La inceput am vrut sa il las descoperit insa aceasta s-a dovedit a fi o optiune nu atat de buna. Asa ca, dupa ceva timp de gandire, am hotarat totusi sa il inchid.

Faptul ca am ales sa il inchid ar fi insemnat sa mai construiesc ceva pereti si sa las doar ceva spatiu pentru o ferestra pe unde sa patrunda lumina in casa. Ma gandeam ca nu va putea nimeni sa imi realizeze inchidere balcon cu termopan, fiind ceva de anvergura si care va avea un pret pe masura. Insa, pentru confortul meu, as fi platit cat era necesar. Din fericire, am descoperit, cu ajutorul unui prieten de la munca firma GEAMTERMOPANPVC despre care spunea ca ar putea sa imi realizeze maretul meu proiect. Zis si facut, am dat degraba telefon la firma pentru a cere detalii si pentru a le explica ce vreau.

Pentru ceva atat de mare este nevoie de masuratori exacte si de stabilitea anumitor detalii, lucruri pe care cei de la firma le-au facut la mine acasa, destul de rapid. Astfel, de jur imprejurul balconului am hotart impreuna cu ei sa acoperim cu ferestre iar sus m-am gandit sa il acopar tot cu un geam, astfel va fi mereu luminat iar afara va fi mereu vizibil, mai ales noaptea cand cerul instelat este atat de frumos. Pentru ca este un spatiu oarecum deschis, aveam nevoie de ferestre care sa fie rezistente si sa imi ofere o buna izolatie, precum cele cu profil S9000 cu 6 camere si sticla 4Season. Astfel, si iarna imi voi putea petrece timpul aici, privind cum ninge afara, sorbind usor dintr-o cana de cafea sau vin fiert.

In plus, comparativ cu peretii, balconul imbracat cu ferestre va avea si un design mai elegant, mai placut la vedere si cu siguranta ca si mai modern. Am ales profile de culoare neagra, un negru metalizat care pe timp sa noapte sa fie greu de vazut, sa dea impresia ca nu balconul nu este acoperit. Cat despre lumina excesiva a soarelui din unele zile, nu trebuie sa ma ingrijorez, pentru ca sticla de calitate impiedica caldura excesiva si razele UV sa patrunda in interior. Iar cu un nivel atat de mare de lumina am ajuns la o alta concluzie, accea ca am inceput sa folosesc din ce in ce mai putin becurile din living, lumina de afara fiind de multe ori suficienta, reusind asadar sa fac mici economii la facturi. Ce mi-as putea dori mai mult de atat de la aceste ferestre care au reusit sa imi transforme cu adevarat casa?!