Ofera-ti o Vacanta de Rusalii in Retezat

Posted by

In putin timp, romanii vor petrece vacanta de Rusalii. Rusaliile reprezinta una din cele mai asteptate si indragite sarbatori din calendarul crestin-ortodox. Este momentul in care multi dintre noi profita de zilele libere pentru a se delecta intr-o mica escapada. Anul trecut eu am ales sa merg intr-o Vacanta de Rusalii in Retezat. Am gasit o oferta extraordinara la agentia Oxigen Tour. Am vazut pe site ca si anul acesta exista aceasta vacanta si este vroba despre 4 zile petrecute alaturi de alti turisti in Parcul National Retezat. Pretul este unul mai mult de cat acceptabil, de numai 420 lei.  

Anul trecut, intreaga aventura s-a desfasurat astfel:

– S-a plecat intr-o vineri seara pentru ca a doua zi de dimineata sa ajungem in Parcul National Retezat. Drumul de la Carnic pana la Cabana Gentiana, unde ne-am cazat, a durat undeva la 1-2 ore. Ziua a fost petrecuta cu un traseu usor pentru a nu resimti noaptea petrecuta in autocar prea mult. Cum spuneam, am fost cazati la Cabana Gentiana unde s-a dormit la princi, cu totii in aceeasi camera. Aceasta cabana se afla la cea mai mare inaltime din acest masiv muntos. Nu este ceva pentru oamenii pretentiosi, ci pentru cei care doresc sa guste din plin traiul simplu. Este o cabana fermecatoare, micuta, calduroasa si cat se poate de primitoare. Vei fi intampinat cu ceai cald si povesti muntenesti. A fost o seara extraordinar de placuta si relaxanta.

– A doua zi am pornit in alt traseu. Este vorba despre Lacul Bucura. Acesta este un lac glaciar situat in Parcul National Retezat. Este cel mai mare lac glaciar din Romania. I se mai spune si Caldarea Bucura si se afla sub varful Peleaga si saua Bucuriei. Este un lac destul de adanc, avand undeva la 15,5 m adancime. Asadar, am urmat un traseu de vreo 4 ore, cu o diferenta de 750 altitudine, totul pana am ajuns la Salba de lacuri. Am admirat privelistea care este extraordinara. Totul parea a fi desprins din povesti. Acele momente petrecute acolo mi-au dat senzatia maxima de relaxare, de liniste, de pace. Senzatii binevenite, mai ales in preajma unei asemenea sarbatori sfinte. Spre seara, ne-am intors la aceeasi cabana primitoare si calduroasa. Sa stii ca noptile la munte, chiar daca sunt in iunie, sunt reci si o soba cu lemne si un ceai cald este tot ce iti trebuie.

– A treia zi, cea de Rusalii, a fost preferata mea. Dupa ce am savurat o cafea, am pornit la drum de la Cabana Gentiana spre Curmatura Bucurii pana pe varful Peleaga ( la o altitudine de 2509 metri). Traseul este unul de poveste. Am vazut cascade, am trecut prin padurea verde ca un colt de Rai, lacurile mi-au taita respiratia si vaile intinse erau oaze de liniste. Nu am simtit niciun pic de oboseala, fiind acaparata complet de frumusetea peisajului. Varful Peleaga este cel mai inalt varf din acesti munti si este al saptelea varf muntos din Romania. Privelistea pe care o vei vedea de aici este un deosebita. Desi pentru un neinitiat nu este usor, cu ajutorul ghizilor de la Oxigen Tour pana si eu, care nu mai facusem asa ceva, m-am descurcat de minune. Dificultatea traseului este medie si dureaza cam 5 ore cu totul. Dupa aceea, ne-am intros la Cabana Gentiana.  Ziua acesta a fost minunata. Nici nu imi doream sa imi petrec altfel o zi de Rusalii. Fiind in natura, m-am apropiat parca mai mult de divinitate decat intre niste pereti de caramida. Acolo sus esti tu si cerul, iar linistea nu poate fi descrisa prea usor in cuvinte.

– In ultima zi m-a intors acasa plina de regrete ca se terminase totul, insa cu o experienta extraordinara.

Acum, ca se apropie iar vacanta de Rusalii, parca imi doresc sa mai incerc aceasta experienta minunata. De asemenea, tot de Rusalii, site-ul agentiei Oxigen Tour pune la dispozitie, celor care doresc, si alte exursii in tara, da si in strainatate. Astfel, pe langa turul din Retezat, poti alege o vacanta de Rusalii la Marea Adriatica si Varful Korab sau La Orhid in Macedonia. Timpul trece si trebuie sa iti faci din timp rezervarea. Iti garantez, ca nu vei fi dezamagit nicio clipa. Vei veni incarcat cu energie pozitiva si te vei simti relaxat.