Previziunile lui Elon Musk despre autoturismele Tesla

Posted by

Directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, a făcut astăzi o serie de previziuni îndrăznețe despre capacitatea mașinilor companiei sale de a se conduce singure. Elon Musk este de părere că viitorul în acest senes este cu mult mai aproape decât ne-am fi așteptat, poate chiar până la sfârșitul acestui an. Previziunile au fost făcute în cadrul unui eveniment dedicat investitorilor de la sediul din Palo Alto, dezvoltând subiecte despre viitorul, Tesla și concurenții Waymo, GM și Uber.

Iată câteva dintre principalele elemente discutate la evenimentul Tesla:

  • tesla a dezvăluit un nou microcip care va fi introdus în toate mașinile Tesla, fiind categorizat ca fiind „cel mai bun cip din lume”. Mai exact, un cip special, de înaltă performanță, construit de Samsung în Texas capabil să ofere informațiile necesare mașinii pentru a se conduce singură
  • compania se află la jumătatea procesului de proiectare pentru cipul generației următoare de mașini
  • Musk este de părere că noul cip este de trei ori mai bun decât sistemul actual
  • se estimează ca până la mijlocul anului 2020, sistemul autonom Tesla să fie îmbunătățit până când șoferii nu vor mai fi nevoiți să acorde atenție drumului atunci când sunt la volan
  • Elon Musk a precizat că anul viitor, Tesla va lansa o linie de taxiuri autonome în SUA. Serviciul va permite proprietarilor de Tesla să-și adauge mașinile într-o rețea Tesla, asemeni Uber sau Airbnb.
  • „Vom avea mai mult de un milion de robotaxi pe drum” a relatat Musk, „Peste un an vom avea peste un milion de mașini complete și dotate software care să se conducă singure”
  • viitoarele autoturisme Tesla vor avea o autonomie de nivel 5, fără geofence, putând să se deplaseze oriunde pe planetă, în toate condițiile posibile, fără limitări, în prezent neexistând nici o mașină cu autonomie de nivel 5 pe șosele.
  • Tesla robotaxis ar putea genera proprietarilor de mașini profituri de până la 30.000 de dolari pe an
  • Elon Musk a precizat că în curând Tesla va produce mașini capabile să ruleze cel puțin un milion de mile, cu o întreținere minimă

Fondatorul companiei a fost criticat pentru supraestimarea capacităților autonome ale vehiculelor Tesla, timp în care a reușit să le demonstreze contrariul.