Digitalizarea și trecerea la lumea digitală a reprezentat un pas important pentru evoluția metodelor de plată, mai nou cele mai uzuale și mai fructificate fiind sistemele de plată de tip cripto-monede. Cripto-monedele sau cripto-valutele sunt de fapt monede virtuale folosite pentru transportul de valoarea sau stocarea de valoare si cele mai uzuale sunt Bitcoin si Ethereum, în funcție de alegerea fiecărei persoane existând mai multe variante de a păstra banii în siguranță prin intermediul acestor monede virtuale.
Ambele monede pot fi folosite în scopul tranzacționării online, însă acestea reprezintă doar două dintre cele 16 metode puse la dispoziție de către Tradesilvania, locul în care poți să cumperi Bitcoin instant fără comision având preț și curs de schimb minim în România. Orice persoană poate să tranzacționeze online iar cei de la Tradesilvania pun la dispoziție o platformă sigură și foarte la îndemână pentru a cumpăra Bitcoin direct cu cardul bancar. Aceștia dispun la momentul de față de toate cripto-monedele de pe piață, respectiv Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar, TRON, Cardano, Dash, OmiseGO, Basic Attention Token, Augur, 0X, Golem și Electroneum.
Tranzacțiile efectuate prin intermediul Tradesilvania sunt foarte simplu de realizat, tot ceea ce ai nevoie este cardul de debit fie el Visa sau MasterCard. Pe lângă ușurința în utilizare vi se mai pune la dispoziție și o platformă sigură prin Cold Wallet, respectiv autentificare în 2 pași și tehnologie anti-fraudă astfel încât fondurile tale să fie în continuă siguranță pe internet. Poți de asemenea să te folosești și de portofelul lor digital unde îți poți stoca monedele digitale Bitcoin astfel să eviți comisioanele și să îți mărești câștigurile.
Bitcoin spre exemplu este prima monedă digitală și a reprezentat un start important pentru lumea criptomonedelor. Monedele de acest gen nu sunt controlate de instituții, nu sunt tipărite precum dolarii sau euro însă în schimb sunt produse de oameni cu ajutorul computerelor printr-un sistem software ce rezolvă probleme matematice. La momentul de față Bitcoin este într-o continuă oscilare din punct de vedere a valorii bănești.
Ethereum este un alt gen de monedă virtuală dar foarte asemănătoare cu Bitcoin-ul însă cu mici diferențe. Ethereum în comparație cu Bitcoin nu urmărește să concureze cu PayPal sau cu tranzacțiile online, din contră scopul principal al acestei monede este să înlocuiască principalii furnizori ce se ocupă cu stocarea datelor sau care execută diverse tranzacții financiar-bancare. Două exemple concludente în acest sens sunt reprezentate de serviciile online de documente Evernote și Google Docs. Practic dacă Ethereum ar ajunge suficient de dezvoltat ar permite utilizatorilor să aibă control absolut asupra fișierelor fără ca o altă persoană să poată efectua modificări fără permisiuni.