Cum se proiecteaza corect o bucatarie

Inainte de a incepe procesul de design al bucatariei, cel mai important lucru este sa intelegm cum va fi folosita aceasta. Este un aspect pe care orice designer de mobila de bucatarie la comanda il va intreba. O bucatarie perfecta trebuie sa utilizeze la maxim fiecare coltu, sa se axeze pe anumite spatii de lucru si sa fie cat se poate de functionala. Bucataria nu mai este doar un loc unde se gateste, ci un adevarat “centru” de socializare pentru intreaga familie si pentru prieteni.

De aceea, inainte de a ne apuca de proiect, trebuie sa vizualizam si sa luam in calcul cat mai multe modele de bucatarii. Pe langa stil sau design-ul cerut de tine, ca si client, este important sa iei in calcul si optimizarea performantei, dar si minimizarea pretului de productie pentru fiecare piesa in parte. Bucatarii ideale, la preturi acceptabile, poti comanda de la Kuechentreff.ro. Aici vei descoperi gama de bucatarii Nobilia, fabricate in Germania. Acestea sunt bucatarii inteligente, din ce in ce mai apreciate in ziua de azi.

Pentru a proiecta corect o bucatarie, trebuie sa tii cont de 5 zone pe care este obligatoriu sa le ai in bucatarie.

  1. Zona de depozitare a alimentelor si frigiderul;
  2. Zona de depozitare a ustensilelor, recipientelor pentru gatit si veselei;
  3. Zona chiuvetei;
  4. Zona unde vei prepara mancarea (aici ar fi ideal sa ai un blat mare sau o insula, in cazul in care iti permite spatiul);
  5. Zona de gatit (ce va inlcude cuptor, plita, microunde etc).

Niciunei bucatarii complet functionale nu trebuie sa ii lipseasca aceste 5 elemente.Tinand cont de aceste aspecte, dar si de spatiul de care dispui, designer-ul poate propune 3 tipuri de bucatarii: liniara, in forma de “L” sau in forma de “U”. Trebuie sa lucrezi impreuna cu designer-ul si sa iti pui intrebarea “cum as vrea sa folosesc bucataria” sau “ce imi displace la actuala bucatarie”, astfel incat sa ajungeti la un numitor comun si proiectul final sa fie acea bucatarie functionala pe care o doresti.

Apoi, mai trebuie alese culoarea sau culorile si, desigur, stilul incare se va incadra viitoarea bucatarie. Daca tii cont de aceste elemente si, desigur, de sfaturile expertilor de la Kuechentreff.ro, rezultatul va fi mult peste asteptari. Pentru mai multe detalii, poti accesa site-ul, la orice ora.