Cum se raporteaza Internet of Things la toate companiile mari din tara noastra?

Posted by

Chiar daca am mai discutat despre acest subiect cu ceva timp in urma nu trebuie sa uitam ca Internet of Things este benefic si pentru companiile mari din aceasta tara, nu numai pentru necesitatile noastre de acasa. Cu alte cuvinte, in acest articol vom descoperi lucruri interesante despre Internet of Things si ce presupune acesta pentru comapaniile mari.

Pe scurt pentru cei ce inca doresc sa aiba parte de o definitie scurta si in acelasi timp eficienta pentru Internet of Things (IoT) am putea spune ca IoT este cel care permite unui numar cat mai mare de device-uri sa comunice intre ele prin intermediul internetului, sa trimita informatii catre un server ce le analizeaza ca mai apoi acesta sa trimita informatiile corecte inapoi catre marea masa de utilizatori. Trebuie sa amintim ca cele mai importante domenii unde exista si se va dezvolta IoT vor fi legate de business, sanatate, securitate, dar si in domeniul transporturilor.

Dupa cum bine stiti suntem intr-o continua dezvoltare si mai toate companiile care se respecta se bazeaza pe astfel de sisteme IoT care sa le usureze activitatea si care sa le permita o dezvoltare rapida cu un cost si un efort minim depus. Chiar daca in prima faza acesta nu pare un lucru de maxima amploare dezvoltarea IoT-ului in astfel de domenii se reflecta in mare parte si in viata cetatenilor, in viata cotidiana.

Pe de alta parte este mult mai usor sa realizezi anumite activitati prin intermediul internetului deacat sa te ocupi singur, iar acest lucru in domeniul medical sau business se poate observa in cel mai usor mod posibil. Ganditi-va ce s-ar intampla daca astfel de sisteme nu ar functiona si voi sunteti nevoiti sa trimiteti un mesaj in Londra sau in alt capat al lumii.

Cat efort va trebui sa depuneti, atat financiar cat si timp pentru a putea transmite acel mesaj. Si este doar unul dinyre exemplele minore pe care le putem lua in seama. Pana la un anumit moment ne vom da seama ca toate aceste lucruri din marile companii sunt menite sa ne ajute exact asa cum sunt si cele pe care le avem acasa si de care dispunem.

Sunt situatii si situatii in care nu vom intelege pe deplin ceea ce se intampla cu aceste sisteme  IoT, dar care cu siguranta eficienta acestora se regaseste si in viata noastra.