Enel X Way România și PENNY colaborează pentru a instala 64 de stații de încărcare pentru vehicule electrice

Posted by

Într-o lume în care tehnologia și durabilitatea sunt în centrul atenției, Enel X Way România, parte a Grupului Enel dedicată mobilității electrice, și retailerul PENNY au anunțat o colaborare pentru instalarea unei rețele de 64 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Aceasta reprezintă un total de 128 de puncte de încărcare, cu 29 de stații deja funcționale în 23 de localități din România. În plus, alte 35 de stații urmează să devină funcționale în cursul acestui an.

Această inițiativă vine în contextul unei nevoi tot mai mari din partea șoferilor de vehicule electrice și hibride de a avea puncte de încărcare în proximitatea reședințelor sau a locurilor pe care le frecventează cu regularitate. În același timp, prin astfel de proiecte, Enel X Way România accelerează tranziția la mobilitate verde, cu emisii zero, și către transportul electrificat.

În baza acestui parteneriat, rețeaua națională Enel X Way România va crește la aproape 500 de puncte de încărcare în 63 de localități din țară, cu o putere totală instalată de peste 8.700 kW. În plus, PENNY a instalat deja 11 stații de încărcare Waypump cu câte două puncte de încărcare cu o putere totală de 60 kW și alte 18 stații de tip Waypole cu două puncte de alimentare de câte 22 kW.

Implicațiile acestei colaborări

Creșterea accesibilității la punctele de încărcare pentru vehiculele electrice: Prin această colaborare, numărul de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice va crește semnificativ în România, făcând vehiculele electrice o opțiune mai viabilă pentru mai mulți oameni.

Promovarea mobilității durabile: Această inițiativă subliniază angajamentul Enel X Way România și PENNY de a promova mobilitatea durabilă și de a contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Parteneriatele cu retaileri pentru a sprijini mobilitatea electrică: Acest parteneriat demonstrează cum companiile din diferite sectoare pot colabora pentru a sprijini tranziția la mobilitatea electrică. Acesta poate servi drept model pentru alte companii care doresc să contribuie la această schimbare.