Gadgeturi ce nu trebuie sa lipseasca din casa ta smart

Posted by

Asa cum stim de o buna perioada de timp evolutia tehnologiei ne-a adus, printre multe altele, tot mai aproape de acele case inteligente, pe care doar ni le imaginam sau uneori le vedeam in diverse filme. Uneori avem senzatia ca lumea noastra se schimba cu viteza luminii, iar unii dintre noi asimileaza cu greu aceste noi informatii.

Cat despre posibilitatea acestora de a achizitiona diverse gadgeturi care sa le vina in ajutor, discutia este cu totul aparte. In cele din urma m-am gandit ca in acest articol sa va prezint cateva gadgeturi pe care le puteti achizitiona deja si care, de ce nu, nu au nici preturi foarte piperate sau cel putin nu pentru unii dintre noi.

Lista cu gadgeturi pe care o poti achizitiona:

  • Sol;
  • Blind Engine;
  • Nuki;
  • Sobro – coffe table;

Si pentru ca toate aceste denumiri nu va spun mare lucru, ei bine in paragraful urmator am sa le exemplific si am sa va dau cateva detalii despre acestea. Este foarte posibil ca o parte dintre voi sa stiti deja despre ce este vorba sau sa le fii achizitionat deja, dar sa nu le fii luat in seama denumirea pe care o au acestea.

Sol – este o veioza ce se poate conecta la sistemul din casa ta si care poate prelua anumite date pentru a iti face tie viata mai usoara. Spre exemplu cu o singura comanda vocala ai putea sa adaugi pe lista de cuparaturi, realizata de veioza inteligenta (sistemul de operare avand asistent vocal pe Alexa sau Siri), produsele de care tu ai nevoie. Bineinteles ca ii poti da diferite comenzi cu privire la intensitatea luminii dintr-o anumita incapere sau orice altceva.

Blind Engine – este un sistem ce te ajuta sa-ti fixezi cantitatea de lumina pe care o doresti de la ferestrele tale. De fapt acest sistem se poate programa pentru a trage draperiile astfel incat sa permita o cantitate mai mica sau mai mare de lumina in incaperea unde tu locuiesti. De asemenea acest lucru se poate seta manual sau prin comanda vocala, totul fiind conectat la telefonul tau mobil.

Nuki – este un sistem de inchidere a usii de la intrare a casei tale. Acesta are un soft ce se poate instala pe telefon si printr-o simpla comanda tastata poti deschide sau bloca usa de la intrarea in caminul tau. Bineinteles ca si pentru acest gadget ai nevoie de internet si de ce nu de un telefon inteligent care sa fie capabil sa preia comenzile de la tine.

Sobro – masa de cafea este ideala intrucat nu mai ai nevoie sa-ti depozitezi cafeaua intr-una numit loc sau sa mergi pana in bucatarie pentru a o pregati. In plus poti seta anumite comenzi daca intre timp cafeaua ta s-a racit si iti doresti sa o incalzesti. Tot aceasta masa te anunta daca telefonul tau nu mai are baterie si tot prin intermediul ei il poti incarca. O alta parte interesanta la aceasta masa este de fapt legata de zona in care tu iti poti tine la rece sucurile, apa minerala sau chiar berea. Si mai mult decat atat dimensiunile acestei mese nu sunt deloc foarte mari, dar este un produs cu o foarte mare utilitate.

Si daca sunteti curiosi sa vedeti respectivele produse uitati-va la clipul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=r9LwhdE__9Q