Gradinita care se reinventeaza dupa abilitatile copiilor nostri

De multe ori ma gandesc cat de mult m-a chinuit matematica pe mine, fiind de formatie umanista, dar conform programei obligata sa inghit integrale rationale, logaritmice, exponentiale, irationale, trigonometrice si hiperbolice, desi de la terminarea liceului nu le-am mai folosit vreodata. Imi vine sa rad ca am reusit sa imi fac multi prieteni profesori de matematica (in trecut aveam oroare de tot ceea ce se lega de acesta disciplina) si discut cu ei adesea, daca le este util tot ce au invatat in facultate, iar raspunsul este negativ.

Se invata atat de multe lucruri in plus, incat ai impresia ca sistemul doreste sa ne terorizeze mintea, cand fiecare si-ar putea alege drumul mult mai devreme. O minte orientata spre socio-umane greu poate fi disciplinata de matematica, de fizica sau de chimie si invers: cel care lucreaza cu cifre, cu formule si reguli fixe, nu intelege rostul metaforelor!

Iata de ce caut gradinita care a reusit sa se inventeze pentru a raspunde abilitatilor copilului meu. Vreau o institutie scolara care sa respecte programa, fiindca mai tarziu va fi obligat sa concureze cu alti copii, dar care sa ii cultive si incurajeze talentele in acelasi timp.
Nu va dau voie sa imi spuneti ca dorintele mele sunt utopice si ca gradinita din vis nu exista, fiindca eu am descoperit-o recent: gradinita particulara sector 1.

Pot sa va spun chiar in acest moment cum s-a reinventat acesta institutie pentru a raspunde nevoilor fizice si spirituale, cognitive si artistice ale copiilor nostri, fiindca o recomand din inima tuturor parintilor care doresc sa le ofere celor mici o educatie aleasa.

In primul rand, gradinita este amenajata ca un univers al povestilor, in care personalul ii asteapta cu dragoste pe copii nostri. Se trece de la familia restransa, la cea sociala, extinsa. Am discutat cu copiii care merg la gradinitele care au la baza conceput Teddybar si am observat ca nu exista teama de institutie fiindca gradinita este gandita si organizata ca o extensie a familiei care are in vedere transmiterea de cunostinte si abilitati sub forma ludica. Gradinita devine loc de implinire, nu de reprimare.

Gradinita prezentata de mine pregateste in copilul de azi, omul viitorului, capabil sa vorbeasca perfect in limba engleza sau germana, datorita cursurilor intensive de limbi straine oferite de la o varsta atat de frageda. Copiii sunt invatati sa manace impreuna, sa se joace impreuna sa ia masa impreuna ca o mare familie si ce poate fi mai educativ si mai frumos. Nevoia de integrare sociala este acoperita cu profesionalism, iar in activitatile curente se are in vedere teoria inteligentelor multiple ca fiecare sa isi valorifice la maximum potentialul.

Exista de asemenea activitati extrascolare variate din domeniile: artistic, sportiv si stiintific. Micutii pot lua lectii de pian, balet, teatru sau origami, lectii de sah sau cursuri de inot si tenis de camp, dar sunt initiati si in activitati stiintifice si munca de cercetare adaptate varstei.

Sunt sigura ca acesta gradinita va oferi educatia completa de care are nevoie orice copil din Romania si sunt fericita ca exista si in tara noastra astfel de institutii!