Transmiterea datelor printr-o noua tehnologie

Posted by

De foarte putin timp am scris pe Digipedia un articol despre o noua tehnologie a trasmiterii datelor. Si chiar daca la prima vedere acest lucru pare incredibil, trebuie sa va asigur inca de la inceput, ca acest lucru este unul pe cat de adevarat pe atat de posibil. Tehnologia despre care voi scrie, si aici, se numeste tehnologia LiFi.

Probabil veti fi tentati sa spuneti ca aceasta noua tehnologie nu va avea succes pe piata intrucat WiFi este tehnologia cea mai raspandita. Iar o alta tehnologie care sa-i ocupe locul nu va fi posibila prea curand. Insa in prezent, in Estonia s-au facut cercetari cu privire la aceasta noua tehnologie.

Si daca va intrebati ce reprezinta si ce poate face cu adevarat aceasta noua tehnologie va pot spune in linii mari ca aceasta permite transmiterea datelor cu o viteza de 1 GB pe secunda. Totodata se presupune ca aceasta noua tehnologie este mult mai stabila decat WiFi si aproximativ de 100 de ori mai rapida decat aceasta.

Momentan, compania ce se ocupa de realizarea tehnologiei LiFi au dat-o spre testare in propriile birouri, ca mai apoi sa se poata extinde. Un lucru foarte important al acestei noi tehnologie este faptul ca aceasta se bazeaza pe lumina si nu pe undele radio asa cum o face tehnologia Wifi. Si se pare ca pentru a fi folosita aceasta noua tehnologie vor mai trece cel putin trei sau patru ani.