dispozitive smart home

Afla ce sunt dispozitivele „smart home“

Posted by

Despre lucrurile pe care vreau sa le expun astazi am mai scris cate ceva si intr-un articol din trecut, pe care il gasiti aici. De fapt as vrea sa discutam despre ceea ce pe mine ma atrage foarte mult si anume acele case smart. O parte din mine ar spune ca este atrasa de acest gen de case, deoarece ar fi mult mai usor de intretinut. In alta ordine de idei imi dau seama ca cealalta parte din mine ar fi tentata sa spuna ca o casa smart iti poate oferi acel confort la care doar ai visat. In prezent cele mai importante solutii IoT, care tind sa se dezvolte foarte mult pe plan local sunt acele dispozitive smart home.

Ce sunt dispozitivele smart home?

Sunt acele dispozitive ce automatizeaza o serie de procese din casa. De exemplu putem vorbi despre aprinderea sau stingerea luminii sau oprirea ori pornirea curentului electric, iar exemplele de acest gen pot continua. Aceste dispozitive smart home sunt disponibile pe piata locala atat prin intermediul operatorilor telecom (care au diverse servicii la un pret scazut, printre multe altele amintim de serviciul de voce si cel prin SMS), dar si prin intermediul retailerilor electro-IT.

Ba mai mult decat atat amintim faptul ca unul dintre operatorii de telefonie mobila ce au implementat aceste dispozitive smart home este Orange. Bineinteles ca solutia venita din partea lor implica mai multe dispozitive printre care si o aplicatie software. Amintim faptul ca aceasta solutie include cel putin 6 tipuri de senzori (de fum, de miscare, de inundatie, pentru usa sau fereastra, priza inteligenta si o camera Wi-Fi) ce sunt conectati la un alt dispozitiv central.

dispozitive smart home
dispozitive smart home

Iar acesta este doar unu dintre exemple, caci Orange s-a numarat printre primii operatori de telecomunicatii ce au facut cunoscuta tehnologia IoT pentru consumatori prin intermediul dispozitivelor purtabile – bratari de fitness si ceasuri inteligente. Iar cum aceasta piata este in plina dezvoltare sa nu va surprinda faptul ca intr-o zi s-ar putea sa va treziti cu micul dejun si cafeau pregatita datorita acestor solutii smart home.