Ce segmente ale pietei IoT se dezvolta cel mai mult?

Posted by

Potrivit Ziarului Financiar cele mai importante segmente ale pietei IoT ce sunt intr-o continua dezvoltare sunt acele segmente legate de M2M si cele de smart home.  Cred ca nu mai este necesar sa descriu eu ca ceea ce se intampla nu demult in unele filme de spionaj, cu acele case in care totul era automatizat, astazi de fapt sunt realitatea in care o mare masa de oameni traiesc.

Nu este de neglijat nici segmentul destinat consumatorilor, caci dupa primele dispozitive ce s-au putut conecta la internet (telefoane, tablete, televizoare s.a.m.d.), astazi avem parte de o evolutie a dispozitivelor conectate la internet precum acele ceasuri inteligente sau bratarile pentru fitness, dar si multe altele. Nimeni nu poate nega contributia internetului, dar si schimbarile pe care acesta le-a provocat.

Cele mai interesate de aceste schimbari au fost insa marile companii care nu au incetat in a gasi oportunitati in fiecare schimbare. Pentru acel sistem corporate cele mai implementate solutii ale pietei IoT au fost cele legate de M2M (machine to machine) ce permit companiilor sa automatizeze activitati diferite prin conectare la internet a diverselor echipamente, precum: camera video, contoare de energie, automobile sau aparate frigorifice cu ajutorul unei cartele SIM de comunicatii mobile.

Astfel spus un simplu spatiu de birouri se poate transforma intr-un smart office. In alta ordine de idei aceste doua segmente ale pietei IoT in prezent se dezvolta cel mai bine, cu atat mai mult cu cat oamenii sunt dependenti de internet si de facilitatiile oferite de acesta. Si mai mult decat atat acest stil a devenit mai degraba un mod de viata pe care oamenii l-au adaptat in timp fiecare in functie de necesitatile lor.

One comment

Comments are closed.