Cum iti asiguri aviz pompieri

Posted by

Multe accidente, calamitati si pierderi pe care le sufera omul sunt cauzate de lipsa sa de prevedere. Case asezate in calea apelor fiindca vara peisajul este foarte frumos, dar neluandu-se in calcul anotimpurile ploioase in care apele se revarsa distrugand totul, locuinte asezate in apropierea stalpilor de inalta tensiune, nepermis de aproape de autostrazi sau in paduri, toate aceste probe de neglijenta pun sub semnul intrebarii securitatea omului.

Din cauza acestor omisiuni voite (”Imi pun casa unde vreau pe locul meu!”) sau comise din nestiinta (orasenii au cumparat in satul meu case gata construite pe valcele nestiind cat de mari pot veni acestea cand ploua tare) se pot intampla tragedii. Din cauza acestor erori, in caz de inundatii, incendii sau accidente interventiile pot fi amanate.

Grija statului fata de noi se concretizeaza in necesitatea institutiilor de a detine aviz pompieri si cum Protecons.ro si organele abilitate ale statului plaseaza in centrul atentiei preventia, este ideal ca sa nu se inceapa o contructie fara unda verde data de specialistii care se pricep sa ne fereasca de foc si de agentii distructivi.

Plasarea corecta a iesirile de urgenta din institutii, securizarea centralelor si a altor surse de foc, asigurarea unui loc exterior cladirii unde sa se pastreze materialele inflamabile sunt masuri pe care profesionisiti de la Protecons.ro le supravegheaza personal ca riscul de incendii sa fie nul. O scanteie care iese in pod prin cosul de fum care nu este izolat perfect poate determina pierderea de vieti omenesti si distrugerea in intregime a cladirii. Tocmai de aceea aviz pompieri este necesar inaintea inceperii constructiei unei cladiri si obligatoriu, daca acesta este functionala.

Colaborarea cu o firma atenta, onesta si priceputa, cum este Protecons.ro inseamna maximum de securitate la preturi oneste, fiindca specialistii de aici sunt capabili sa:
-ofera consiliere referitoare la punerea la punct a cladirii ca riscurile de producere a incendiului sa fie anulate, dar si in ceea ce priveste actiuni de evacuare/stingere a incendiilor, in cazul in care inevitabilul se produce. De asemnea ajuta institutia respectiva sa achizitioneze cele mai bune echipamente de prevenire, avertizare si stigere a incendiilor.

Toate acestea sunt investitii in preventie. Lupta cu focul nu trebuie sa prinda pe nimeni nepregatit.

-proiectare. Dupa ce au fost cunparate, sistemele de avertizare/preventie si stingere a incendiilor sunt montate de reprezentantii Protecons.ro, care instruiesc si oameni din unitatea respectiva sa stie sa verifica o alarma, sa o opreasca in cazul unei erori, inainte de deplasarea pompierilor si a ambulantei, dar si sa organizeze evacuarea sau actiuni de stingere a incendiilor, cand acestea nu pun viata nimanui in pericol. Evident ca oamenii obisnuiti nu mai intervin, cand se prabusesc grinzile acoperisului sau fumul este negru, dens si ar intoxica garantat caile respiratorii.

-intocmirea documentatiei in vederea fucntionarii in legalitate, adica avad autorizatie pompieri si aviz psi.

-asumarea raspunderii directe la controalele tematice.

Oameni dragi, cu focul nu este de glumit, de aceea securizati spatiile in care locuiti sau lucrati cu ajutorul specialistilor si investiti in preventie, fiindca investiti de fapt in viata si sanatate!