In timp ce popularitatea IoT creste, riscul de securitate al unor intreprinderi este neclar

Posted by

Asa cum am spus de nenumarate ori in articolele trecute despre dezvoltarea tehnologiei si a Internet of Things despre asta vom vorbi si in articolul de fata. Mai cu seama ca in ultima perioada de timp se discuta din ce in ce mai des despre Internet of Things. Cu toate astea unii sunt de parere ca intocmai aceasta dezvoltare a Internet of Things pune in pericol securitatea cibernetica a nenumaratelor intreprinderi.

Conform unui rapot realizat de catre cei de la Navigant Research si denumit „Gestionarea amenintarilor cyber-security IoT in ecosistemul cloud-ului energetic” au fost evaluate toate amenintarile la adresa securitatii informatice. Cu popularitatea IoT, se intalnesc noi amenintari si necesitatea unei securitati mai puternice IoT persistenta. Potrivit raportului, in ultimii ani, necesitatea de a proteja atacurile impotriva ciberneticii a crescut, pe masura ce corporatiile solicita o securitate robusta de-a lungul lanturilor de valoare si de aprovizionare.

In ceea ce priveste consumatorii casnici, se remarca o cerere similara de imbunatatire a securitatii dispozitivelor si serviciilor IoT. Ceea ce pare destul de interesant este declaratia facuta de catre principalul analist in cercetarea Navigant Research, Neil Strother, conform careia: „Numarul cibernetic al dispozitivelor IoT desfasurate de companiile de utilitati si alte intreprinderi atrage un risc evident si in crestere de securitate.

Managerii inteligenti au nevoie de o strategie cuprinzatoare pentru a ramane in fata amenintarilor potential devastatoare pentru activele IoT. Managerii nu se mai pot baza pe o abordare reactiva a vechii scoli; in schimb, ei si echipele lor de securitate trebuie sa adopte cele mai recente instrumente si metodologii proactive și predictive pentru a mentine dispozitivele si sistemele in siguranta”.

Prin urmare daca intreprinderile si firmele nu vor constientiza faptul ca au nevoie de o securitate ceva mai mare intr-un final ceea ce putem numi Internet of Things se poate intoarce impotriva lor si nu vor avea prea multe sanse sa mai salveze din securitatea cibernetica. Iar pentru cei ce isi doresc sa afle mai multe detalii cu privire la acest subiect pot citi de aici.