Mai merita sute de euro un televizor?

Posted by

Articolul acesta o sa incerce sa explice de ce nu mai merita sa dai 3000-5000 de lei sau chiar mai mult pe un tlevizor de marca in conditile in care poti beneficia de aceeasi calitate si la un pret mult mai accesibil de 1000-1500 de lei. Si cand vorbesc de preturile de mai sus ma gandesc la televizoare cu diagonala peste 108 cm, deci televizoare de dimensiuni mari.

Pe vremurl, cand a aparut reclama la Sony Bravia (aceea cu bilele colorate lasate sa curga dintr-o basculanta pe strazile din Los Angeles) eram clar incantat de ea si multa vreme mi-a ramas in cap ca intr-o zi voi avea in casa un astfel de televizor.

Cand a aparut primele televizoare cu plasma mi-am luat unul cu diagonala de 108 cm. Era de la Samsung si era o reducere de pret semnificativa la Carefour Ploiesti. Era ceva redus de pe la 6000 de lei pe la 4500 sau ceva de genul, nu mai stiu nici eu. Oricum a costat o caruta de bani. Partea buna e ca mai funtioneaza inca si in ziua de azi, si chiar daca nu il mai folosesc de vreo doi ani de cand mi-am luat si eu un televizor mai nou, chiar doua.

Motivul pentru care vroiam un televizor mai nou a fost simplu, mi-am luat Play Station si imi doream ca macar o rezolutie HD sa am sa ma pot bucura de grafica celor cateva jocuri la care ma mai joc din cand in cand. Si bineinteles favoritele pe care le urmaream erau tot Samsung, Panasonic-ul acela cu ecran curbat si Sony Bravia. La un moment dat am fost chiar la un pas de a cupara unul mai ales ca un prieten il cunostea pe cel de la vanzari din Flanco si incerca sa negocieze un pret mai bun pentru el.

Nu eram inca convins ca e o idee buna sa dau 3500 de lei pe un televizor, dupa reducerea aferenta asa ca am zis ca ma mai gandesc.

Intre timp mi-au venit in teste cateva televizoare de la Horizon si de la Allview de care am fost foarte incantat. Diagonala mare, rezolutie ultra hd sau chiar 4K si pretul…. pretul era departe de preturile cu care eram eu obisnuit. De al 3500-4500 lei la 1000-1500 lei e o mare diferenta. Si vorbim de televizoare care aveau si android pe ele, pe care puteai rula in conditii excelente un Netflix sau HBO GO.

Asta a fost si momentul in care mi-am dat seama ca tehnologia 4K nu mai e atat de departe si ca si-o pot permite si brandurile de televizoare mai ieftine si sincer va spun ca daca nu ai un televizor cu diagonala foarte mare, probabil nici nu merita sa ai 4k pe el. Le-am luat parintilor 2 televizoare de al NEI cu diagonala de 80 cm cu doar 500 de lei bucata acum 2 ani si se vede imaginea excelent si pe ele (nu au vrut ecran mai mare spre disperarea mea care incercam sa ii conving).

Prin urmare eu zic ca cel mai bun televizor nu mai e nici pe departe cel mai scump si aveti in linkul de mai sus un exemplu clar de televizoare care pot fi potrivite nevoilor si gusturilor voastre.Daca va uitati atent pe lista respectiva veti putea vedea ca exista si Samsung cu diagonala de 108cm care acum e la un pret de 1400-1500 lei, dar si variante mai iefine de atat, semn ca si brandurile mari si-au dat seama ca mai trebuie sa reduca din protiful lor si sa faca televizoare la un pret mai accesibil.