Topul lucrurilor pe care le poti conecta la placa Raspberry Pi

Posted by

Astazi voi scrie aici depre ceva ce pana acum nu am mai scris. Si anume topul lucrurilor pe care le poti conecta la placa Raspberry Pi. Printre multe altele voi aminti despre o serie de senzori, cum ar fi: cei de proximitate, senzori PIR, afisaje LCD, si diverse module USB, dar mai multe detalii veti afla in paragrafele urmatoare. Bineinteles toate aceste dispozitive va pot ajuta sa obtineti ceea ce inseamna smart home.

Modulul ultrasonic – modulele cu traductoarele ultrasonice reprezinta una dintre cele mai usoare metode pentru a masura o anumita distanta.

Senzorul de miscare PIR – acesta va permite sa detectati miscarea prin simplii senzori de Infra Rosu. De obicei acesti senzori sunt utilizati pentru sistemele de securitate si mai nou sunt folositi ca senzori pentru diferiti roboti.

Stepper Motor (motorul pas cu pas) – acesta nu poate functiona de unul singur, de aceea a fost printre primele dispozitive ce s-a putut conecta la placa Raspberry Pi.

Ecranele LCD de 16 x 2 sau 20 x 4 – sunt acele ecrane LCD care se pot achizitiona la un pret redus si care pot fi usor de conectat la pinii GPIO de pe Pi.

Diferite module USB – permite placii Raspberry Pi sa comunice printr-o interfata USB. Capatul USB poate fi conectat la un PC, laptop sau tableta, iar pinii pot fi conectati la GPIO 8 si 10. Bineinteles ca acesti pini sunt configurati in mod implicit ca o interfata de terminal serial si va permit comenzi Linux, atat pe  PC cat si pe tableta.

Toate aceste dispozitive enumerate mai sus pot fi conectate la aceasta placa Raspberry Pi, ceea ce poate face mult mai interesant sistemele unei case smart. Iar mai multe detalii despre aceste smart home veti putea gasi intr-un articol mai vechi de-al nostru.